073 - 511 27 33
Taxi De Hart

"Lekker voor de medemens bezig zijn"

Maak kennis met één van onze enthousiaste taxichauffeurs; Corné. Sinds twee jaar is hij werkzaam als taxichauffeur. Daarvoor was hij 23 jaar zelfstandig ondernemer. Service verlenen en behulpzaamheid staan hoog bij hem in het vaandel. Voor zowel de particuliere als zakelijke klant. Maar ook voor oudere en zieke klanten én klanten met een fysieke beperking.

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Meestal ben ik ruim van te voren aanwezig, want dan kan ik nog een lekker bakje koffie doen voordat de eerste rit begint. De werkdag bestaat uit acht werkuren. Soms iets meer. Hoofdzakelijk verzorg ik op de dag de ritten voor senioren en de ritten voor speciaal vervoer. Met uitzondering van het weekend. Dan rijd ik meer ritten voor particulieren die bijvoorbeeld een dagje eropuit gaan of naar de luchthaven gaan voor een vakantie.” 

Wat is mooi aan het vak?

“Wat ik mooi vind aan het vak is de mate van zelfstandigheid. Maar ook het sociale aspect en de grote verantwoordelijkheid. Je maakt echt werkelijk van alles mee. Een enorme diversiteit aan klanten; jongeren, ouderen, gezond, ziek, gehandicapt, gek, gekker, gekst. Noem maar op!”


Wat was de mooiste taxirit?

“Het meest aandoenlijke wat ik heb meegemaakt is de rit naar Drunen. Met de rolstoelbus haalde ik een mevrouw op die in een rolstoel zat. Niets vermoedend reed ik naar het adres. Dit was mijn eerste rit met rolstoelbus. Ik belde aan. De deur werd geopend door een hulphond. Dit was mijn eerste ervaring met een klant in een rolstoel. Zij had geen benen meer. Wauw! Dát kwam aan, zeg. Gelukkig had zij snel in de gaten dat dit voor mij nieuw was. Ik heb haar nog vaak mogen ophalen met de taxi. Tjee, wat stond zij positief in het leven. Petje af!”

Wat was de leukste taxirit?

“Een hele leuke rit was met een mevrouw naar het UMC in Nijmegen. Zij ging voor controle naar het ziekenhuis. De afspraak liep uit. Inmiddels was het al een tijdje aan het sneeuwen. Dus tegen de tijd dat we terugreden naar Drunen, stond heel Nederland in de file. Dus wij ook. We zijn toen lekker aan het kletsen geslagen. Plotseling doemt de bekende gele ‘M’ op. Ze vroeg of we even een tussenstop konden maken, want ze had trek in een frietje en was al 10 jaar niet meer bij McDonald’s geweest. Nou, daar moest ik even toestemming voor vragen aan mijn vrouw. Zo gezegd, zo gedaan. Voor ik het wist zaten we bij de ballenbak. Ik haalde friet voor ons. Toen ik terugkwam zat deze 92-jarige dame in de ballenbak! Hahaha, dit noem ik nou een wereldrit!” 

Wat was de opvallendste taxirit?

“Een merkwaardige rit was toen ik een blinde klant ophaalde in Drunen. Ik was nog niet zo lang in dienst. Het was één van mijn eerste ritjes naar de Vlasborch in Vught. Ik arriveerde mooi op tijd bij de klant in Drunen. De klant begeleidde ik vanaf de voordeur, met zijn blindenstok en rollator, naar de auto. De rit zou richting Cromvoirt gaan. Midden in de bossen. Ik was in dat gebied nog niet bekend, dus ik schakelde de navigatie in. Middenin de bossen viel de navigatie uit. Ik vertelde de klant wat er aan de hand was. Waarop de klant mij de radio liet uitzetten en mij vroeg om herkenbare punten te noemen zoals kruispunten,
fietspaden en kilometerpalen. Op zijn gevoel en goede gehoor heeft hij mij feilloos naar de Vlasborch genavigeerd. Echt ongelooflijk!”


Heb je favoriete taxiritten?

“Mijn meest favoriete ritten zijn toch wel de ritten met rolstoelbus. Gewoon vanuit sociaal oogpunt gezien. Lekker voor de medemens bezig zijn. Ik vind dit trouwens de meest verantwoordelijke vorm van taxivervoer die erg ondergewaardeerd wordt in het algemeen.”

Wat is het leukste compliment dat je ooit van een klant kreeg?

“Vanwege de begeleiding naar de voordeur, maar ook dat ik met gevoel rijd en heuvels met beleid neem. En uiteraard vanwege mijn fantastisch mooie krullen! Hahaha.”

Tweets

Taxi de Hart

De Bloemendaal 25a,
5221 EB Den Bosch
Tel. 073 - 511 27 33

DVG KNV TX-keur
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Google Plus